lån

Lån til forbedring af din bolig

Lån til forbedring af din bolig

editorial

Mange forbinder online lån med små hurtige lån, som skal være betalt af indenfor kort tid, men i virkeligheden er det også muligt at låne større beløb. F.eks. hvis du gerne vil renovere din bolig eller have et nyt køkken. Her har du i princippet to muligheder. Du kan vælge at låne direkte i banken og så shoppe rundt i forskellige butikker.

Det giver den ekstra fordel, at du også kan låne til håndværkerløn. Den anden mulighed er at låne direkte i butikken du har planer om at købe ind i. De fleste butikker tilbyder i dag en finanseringsmulighed. Ofte i samarbejde med en online bank. Mange butikker tilbyder ofte rente og til tider også gebyrfrie lån, hvilke gør det til billige og attraktive lån, forudsat at man husker at få betalt til tiden. Banken tjener sine penge på, at der er nok folk der enten glemmer at få betalt eller ikke kan og det er dyrt. 

lån

Husk økonomisk overblik inden du låner

Da det kan have store konsekvenser, både økonomisk og personligt at misvedligeholde et lån, er det en god ide at starte med at få et økonomisk overblik og få vished om man har råd til at tage et nyt lån og hvor meget man kan tilbagebetale om måneden.

Har du flere mindre lån, kan du regne på, om det kan betale sig at låne flere penge og betale de andre lån ud. Som regel er et stort lån billigere end flere små. 

Skriv ned hvad du har af indtægter og hvad du har af udgifter. Du skal have flere indtægter end udgifter for at kunne tage et lån. Læg også et realistisk budget, hvor der både er plads til uforudsete udgifter og et cafebesøg i ny og næ. Det er de færreste der trives ved at have en al for stram økonomi over længere tid.