gulvslibning

Få afslebet dine trægulve i forbindelse med en indflytning

Få afslebet dine trægulve i forbindelse med en indflytning

Er du blevet den glade ejer eller lejer af en bolig, der har trægulve, kan du med fordel få dem afslebet, inden du flytter ind. Årsagen til dette skyldes at det er markant nemmere at få gulvene afslebet når boligen er tom end når den er fuld af møbler.

Samtidig kan det godt støve en del, så efterfølgende er der en del rengøring, hvilke også alt andet lige er nemmere, når der ikke er møbler, tøj og andet nips.

Du kan f.eks. få gulvkanonen.dk til at komme med et tilbud på afslibning af dine gulve. 

Slib selv eller få et firma til at udføre opgaven

Der er mange der vælger selv at afslibe gulvene i forbindelse med en indflytning. De fleste byggemarkeder udlejer også slibemaskiner og sælger det nødvendige sandpapir og plejende midler. Du skal sætte 1-2 dage af til hvert rum og det er en god ide at starte et sted, hvor du er sikker på at der skal stå et møbel. F.eks. en sofa.

Hvis du vælger selv at afslibe gulvet, skal du være opmærksom på at du skal skifte fra det grove sandpapir til det fine på det helt rigtige tidspunkt. Hvis du forsætter for længe med det grove vil du ridse gulvet og hvis du skifter for hurtigt til det fine sandpapir, vil du aldrig blive færdig.

Når gulvene er afslebet står de helt nøgne og er modtagelig for pletter, skidt og snavs. Derfor er det vigtigt at de bliver behandlet med noget plejende inden i flytter ind. Det kan enten være sæbe, lud eller lak. Det er klart nemmest at have lakerede gulve, men de mister den lyse og gyldne glød, som de ellers vil have hvis de er behandlet med lud eller sæbe.

Gulvene skal have mindst 3 behandlinger før de er færdig behandlet.