gulvslibning

Grundig rengøring er det halve arbejde til et smukt gulv

Grundig rengøring er det halve arbejde til et smukt gulv

Hvis du skal have afslebet gulvene, er der meget, du selv kan gøre for at sikre, at du ender med et flot resultat. Det er noget, du selv kan gøre, eller du kan få din gulvafsliber til at ordne det. 

Først og fremmest skal du sikre dig at gulvene er gjort godt og grundigt rent. Det glæder også aller revner og huller der findes i gulvene. Hvis snavs ikke fjernes før gulvene afslibes, risikere du at få snavsen ned i gulvet i stedet. Er der andre former for snavs, gamle rester af lim, spartelrester eller hvad der kan have samlet sig på gulvet, bør også fjernes før du går i gang med at slibe.

Du kan få råd og vejledning af gulvkanonen.dk til hvordan du bedst kan forberede gulvafslibningen. 

Gå gulvene efter for søm

Et andet godt råd er at gå gulvene efter for søm der stikker op. De skal slåes ned i trægulvet så de er mindst 3 mm længere nede. Dermed sikre du at maskinen ikke kommer til at køre hen over sømmene og bliver ødelagt. Det koster rigtig meget i ødelagt sandpapir at køre hen over et trægulv fuld af søm. Som en ekstra bonus får du samtidig sat løse gulvplanker fast.

Har du mulighed for at fjerne gulvpanelerne er det en god ide, ikke alene fordi du risikere at ramme panelerne når du sliber hvilke får dem til at se grimme ud. Det er også nemmere at komme helt ind til væggen, hvis der ikke er gulvpaneler og mangler man en lille smule, vil panelerne efterfølgende skjule fejlen eller den manglende afslibning.

Husk også at fjerne ledninger og andet der kan genere når der afslibes. For at få et godt resultat er det vigtigt at man holder et jævnt tempo og ikke holder pauser for at flytte en ledning eller andet.